Eşiniz, Hollanda Vatandaşı ve Hollanda’ da yaşıyor ve siz de onun yanına kalıcı süreliğine gitmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan vize Hollanda Aile Birleşimi Vizesidir. Bunun için ilk yapılması gereken MVV, yani Geçici Kalış İzni dedikleri başvurunun yapılması olacaktır.
İlk olarak MVV başvurusunu Hollanda’ da bulunan eşinizin sizin adınıza yapması gerekmektedir. The Immigration and Naturalisation Service (IND) Göçmenlik ve Vatandaşlık Ofisi bu başvuruları almaktadır. Detaylı bilgi için websitesini inceleyebilirsiniz: https://ind.nl/en/family.
Yapılan başvuru değerlendirildikten sonra, başvurunun olumlu sonuçlandığına dair belgeyi IND eşinize gönderecektir. Aynı zamanda bu belge üzerinde hazırlanması gereken belgeler de yer almaktadır.
Önemli: Evrak Hollanda’ da eşinize ulaştıktan sonraki 3 ay içerisinde Türkiye’ den başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.
Sonrasında randevu alınarak aşağıdaki belgelerin hazırlanması gerekmektedir.
Hollanda aile birleşimi gerekli evrak listesi:
- Vize talep başvuru formu (Tarafımızca doldurulmaktadır)
- En az 3 yıl daha geçerliliği olan Pasaport aslı
- Eğer Türk vatandaşı değilseniz ve oturumunuz varsa oturum kartı fotokopiniz
- 1 adet biyometrik fotoğraf
- Hollanda’ da eşinizin yaptığı başvurunun olumlu sonuçlandığını gösteren belge ve tarafınıza atanmış kayıt numarası (V numarası)
- Diğer evraklar eşinize gelen belge de yer almaktadır
Bölge Ayrımı
Türkiye’deki ikamet adresinize göre Ankara’ da bulunan Hollanda Büyükelçiliği ya da İstanbul’ da bulunan Hollanda Konsolosluğundan vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Gaziantep ya da diğer şehirlerden uzun dönem Hollanda Aile Birleşimi başvuruları yapılmamaktadır.
Başvurum kaç günde sonuçlanır?
Ortalama işlem süresi 5 iş günüdür. Ancak değerlendirme sürecinin uzayabileceğini unutmamalısınız. Yabancı uyruklu (Irak ve Suriye) vatandaşların işlem süresi 10 gün ile 2 ay arasında değişiklik göstermektedir.
Nasıl randevu alabilirim?
Hollanda aile birleşimi randevuları mail ile alınmaktadır. Randevunuz ilgili Elçilik ya da Konsolosluk evraklarınızı değerlendirildikten sonra atanmaktadır. Randevu talepleriniz ve dosyanızın hazırlanması için destek sağlamaktayız.
Dil bilme zorunluluğu?
Başvuru sahibinin Türkçe, İngilizce ve Flemenkçe dillerinden birini bilmesi gerekmektedir. Eğer bu dillerden birisini bilmiyorsanız aile bireylerinden biri olmayan bir tercümanla mülakata girmeniz gerekmektedir.
Başvuru süreci, belgelerin temini ve diğer tüm konularda bilgi almak için bizimle whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.