Macaristan Vizesi

with Yorum yapılmamış

Vize başvurunuz boyunca profesyonel destek alabileceğiniz telefon numaralarımız
 0342 215 4577 – 0342 215 4588

Macaristan’ a yapacağınız 90 güne kadar turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurularınız için gerekli olan belgeler meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir.

 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (fotokopi kabul edilir.) Resmi makamlardan alınan davetiyelerde aslının sunulması zorunludur.
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Macaristan’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5.  Nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. İş yerine ait: Oda kayıt belgesi, faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopi olarak sunulmalıdır.
  8. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (tarafımızca hazırlanmaktadır)

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (fotokopi kabul edilir.) Resmi makamlardan alınan davetiyelerde aslının sunulması zorunludur.
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi
  5. Bağ-kur veya SGK hizmet dökümü
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızca hazırlanmaktadır.)

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (fotokopi kabul edilir.) Resmi makamlardan alınan davetiyelerde aslının sunulması zorunludur.
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren belge (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (fotokopi kabul edilir.) Resmi makamlardan alınan davetiyelerde aslının sunulması zorunludur.
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Barkodlu SGK Hizmet dökümü (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (fotokopi kabul edilir.) Resmi makamlardan alınan davetiyelerde aslının sunulması zorunludur.
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi (Ortaöğretim öğrencilerinde)
  3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (fotokopi kabul edilir.) Resmi makamlardan alınan davetiyelerde aslının sunulması zorunludur.
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (fotokopi kabul edilir.) Resmi makamlardan alınan davetiyelerde aslının sunulması zorunludur.
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Doktor/Eczacı/Avukat belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Mesleki Faaliyet Belgesi
  4. Barkodlu SGK hizmet dökümü (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (fotokopi kabul edilir.) Resmi makamlardan alınan davetiyelerde aslının sunulması zorunludur.
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak Muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

3 günlük bir seyahat için minimum 2.000TL veya karşılığı Euro / Dolar, güncel banka hesabınızda bulunmalıdır. (sizin ya da sponsorunuzun) Banka hesabınızı vize başvurunuzdan bir hafta öncesinde ve daha yeni almış olmanız gerekmektedir.

 Otel, uçak rezervasyonları ve seyahat sağlık sigortası firmamızca sağlanmaktadır.

Vize başvuru dosyanızda bulunan ve sunulması gereken kimlik, pasaport vb. fotokopilerinin üzerine “FOTOKOPİ – Konsolosluk için çekilmiştir. Başka amaçla kullanılamaz.” kaşesi vurulmaktadır.

Macaristan Vizesi için Gerekli Belgeler

Macaristan vizesi ile ilgili sıkça sorulan sorular

Gaziantep’ te vize başvuru merkezi bulunmaktadır, ancak Macaristan için vize başvuruları yapılmamaktadır. Daha önce Schengen vizesi aldıysanız ve parmak izi verdiyseniz dosyanızı sizin adınıza Ankara’ ya göndermekteyiz. İletişim için 0 342 215 4577
Başvurular yetkili kurumlarca alınmaktadır. Randevusuz başvurular teslim alınmamaktadır. Gerekli olan belgeleri hazırladıktan sonra randevu almanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Orta Avrupa (Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Macaristan) turlarında en çok hangi ülkede kalınacaksa o ülkeden başvuru yapılması gerekmektedir. Eğer iki ülkede de aynı gün kalınıyorsa, ilk giriş yapılacak ülkeden başvuru yapılması gerekmektedir.