Polonya Vizesi

with Yorum yapılmamış

Gaziantep Polonya Vize Başvuru Merkezine yapacağınız ticari, turistik, aile ve arkadaş ziyareti, kültürel; uzun dönem Çalışma ve Eğitim amaçlı Erasmus vize başvurularınız için gerekli olan belgelere ait detaylar aşağıda yer almaktadır. Polonya vize başvurularında bölge ayrımı olduğundan, Gaziantep’ ten vize başvurunuzu yapıp yapamayacağınızı aşağıda bulunan Yetki Alanları başlığından kontrol edebilirsiniz. Detaylı bilgi için yandaki iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

 0342 215 4577

 0342 215 4588

Tıkla Whatsapp üzerinden yaz 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. Pasaport Protokol Belgesi  “Emniyet Müdürlüğü – Pasaport Şubesinden alınabilir.” (Daha öncesinde aldığınız Schengen ya da Amerika vizesi varsa sunulması zorunlu değildir. Ticari başvurularda istenmemektedir.)
  5. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Ayrıca oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Vergi Levhası ve Ticaret sicil gazetesi sunulmalıdır. Dilekçe tarafımızdan hazırlanmaktadır.)

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. Pasaport Protokol Belgesi  “Emniyet Müdürlüğü – Pasaport Şubesinden alınabilir.” (Daha öncesinde aldığınız Schengen ya da Amerika vizesi varsa sunulması zorunlu değildir. Ticari başvurularda istenmemektedir.)
  5. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
  3. Ticaret sicil gazetesi
  4. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri
  6. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızca hazırlanmaktadır.)

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. Pasaport Protokol Belgesi  “Emniyet Müdürlüğü – Pasaport Şubesinden alınabilir.” (Daha öncesinde aldığınız Schengen ya da Amerika vizesi varsa sunulması zorunlu değildir.)
  5. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren belge

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. Pasaport Protokol Belgesi  “Emniyet Müdürlüğü – Pasaport Şubesinden alınabilir.” (Daha öncesinde aldığınız Schengen ya da Amerika vizesi varsa sunulması zorunlu değildir.)
  5. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Bağ-kur veya Sigortalı olduğunu gösteren belge
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. Pasaport Protokol Belgesi  “Emniyet Müdürlüğü – Pasaport Şubesinden alınabilir.” (Daha öncesinde aldığınız Schengen ya da Amerika vizesi varsa sunulması zorunlu değildir.)
  5. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler (meslek grubuna göre yukarıdaki kategoriden seçebilirsiniz)
  5. Kişi öğrenci veya çalışmıyorsa orjinal noter onaylı taahhütname sunmalıdır.

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. Pasaport Protokol Belgesi  “Emniyet Müdürlüğü – Pasaport Şubesinden alınabilir.” (Daha öncesinde aldığınız Schengen ya da Amerika vizesi varsa sunulması zorunlu değildir.)
  5. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. Pasaport Protokol Belgesi  “Emniyet Müdürlüğü – Pasaport Şubesinden alınabilir.” (Daha öncesinde aldığınız Schengen ya da Amerika vizesi varsa sunulması zorunlu değildir.)
  5. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Doktor/Eczacı/Avukat belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza beyannamesi
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Faaliyet Belgesi
  4. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. Pasaport Protokol Belgesi  “Emniyet Müdürlüğü – Pasaport Şubesinden alınabilir.” (Daha öncesinde aldığınız Schengen ya da Amerika vizesi varsa sunulması zorunlu değildir.)
  5. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

 Taahhütname, kişi öğrenci ve çalışmıyorsa sponsoru tarafından noterden taahhütname almalıdır ve orjinalini sunmalıdır.

 Otel, uçak rezervasyonları ve seyahat sağlık sigortası firmamızca sağlanmaktadır.

Polonya Vizesi için Gerekli Evrak Listesi Erasmus Vizesi Çalışma Vizesi

Yetki Alanları
İkameti aşağıdaki adreslerden birisinde olan başvuru sahiplerinin dosyaları Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğunda işleme girecektir. Başvurularınızı İstanbul ya da Gaziantep’ ten yapabilirsiniz.

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, Izmir, Iğdır, Izmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Van.”

İkameti aşağıdaki adreslerden birisinde olan başvuru sahiplerinin dosyaları Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde işleme girecektir. Başvurularınızı Ankara ya da Antalya’ dan yapabilirsiniz.

Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, Mersin, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat ve Zonguldak”

Başvurunuzu nereden ve nasıl yapılacağı hakkında detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.