Tır şoförleri, Schengen bölgesine girmek ya da geçmek üzere mal götürmek/getirmek için şoför vizesine ihtiyaç duymaktadırlar. Gaziantep ve Ankara’ da bulunan vize başvuru merkezlerinden 90 güne kadar olan Schengen vize başvurularını yapmaktayız. Almanya’ da bulunan bir firma üzerinden gelen davetiye doğrultusunda alabileceğiniz Almanya Şoför Vizesi için hazırlanması gereken belgeler aşağıdaki gibidir.
Gerekli belgeler
Şoför tarafından hazırlanacak belgeler:
- Tam ve eksiksiz doldurulmuş başvuru formu tarafımızca doldurulmaktadır.
- Geçerli pasaport aslı (son 10 yıl içerisinde alınmış, en az 2 sayfası boş, Schengen alanını terk etmeyi düşündüğünüz tarihten itibaren en az 90 gün daha geçerli olan)
- Son 6 ay içinde çekilmiş ve daha önce kullanılmamış 35 x 45 mm boyutunda 2 adet biyometrik fotoğraf
- Ehliyet fotokopisi (SRC ve Ehliyet)
- Tam tekmil vukuatlı nüfus kaydı (E-Devletten Barkodlu olarak çıkarılması zorunludur)
- İkametgah belgesi (E-Devletten Barkodlu olarak çıkarılması zorunludur)
- Daha önce Schengen bölgesine çıkmış olan şoförler, tıklayarak ulaşabileceğiniz belgeyi doldurmalıdırlar tarafımızca doldurulmaktadır.
Mesleki belgeler:
- Almanya’ daki şirketten iş ortaklığı belgesi veya davetiye (firmanın antetli kağıdına kaşe ve imzalı olarak hazırlanmalıdır, mail ile gelen belge kabul edilir)
- Almanya ile olan iş ilişkisini gösteren son 5 nakliye işine ait: CMR Belgesi ve Transit Refakat Beyannamesi (T1) belgeleri
- İş yerine ait Garanti Yazısı (Şoförün şirketin çalışanı olduğunu, masraflarının şirketçe karşılanacağını ve iş bitiminde yurda dönüşünü garanti eder şekilde hazırlanmış Almanca dilekçe) tarafımızca hazırlanmaktadır.
- Çalışma belgesi (firmadan kaşe ve imzalı)
- Barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü (E-Devletten Barkodlu olarak çıkarılabilir)
- SGK işe giriş bildirgesi (firmadan kaşe ve imzalı)
- Son 3 aylık maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı)
- Son 4 aylık maaş hesabı banka hesap özeti (bankadan kaşe ve imzalı ) (maaşını elden alıyorsa çalışma belgesinde maaşını elden aldığı belirtilmelidir.)
- İş yerine ait Vergi levhası fotokopisi, en son yıl matrahı görünmelidir
- İş yerine ait İmza sirküleri fotokopisi
- İş yerine ait Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi (evrağın odadan alınma tarihi 6 aydan eski olmamalıdır, kaşe ve imzalı)
- İş yerine ait Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
- İş yerine Son 4 aylık aktif banka hesap özetleri (bankadan kaşe ve imzalı)
- İş yerine ait UND üyelik belgesi fotokopisi
- İş yerine ait araçların listesi (firmadan kaşe ve imzalı, antetli kağıt)
- İş yerine ait Şoför listesi (firmadan kaşe ve imzalı, antetli kağıt)
- İş yerine ait vizesi olan Şoförlerin listesi (firmadan kaşe ve imzalı, antetli kağıt)
- Schengen bölgesine gidecek kamyonun ruhsat fotokopisi
- Schengen bölgesine gidecek kamyonun CMR Belgesi
- C2 Taşıt Belgesi ve C2 Yetki Belgesi
- Taşınan ürünlerin faturaları ve belgeleri (Gümrük Beyannamesi ve çeki listesi)
- Vizesi olan biriyle seyahat ediliyorsa seyahat edilen kişinin geçerli pasaport ve vizesinin fotokopisi.
Evrakların nasıl temin edileceği hakkında detaylı bilgi, randevu alınması, başvurunuzu eksiksiz ve doğru olarakyapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Telefon numaramız 0342 215 45 77
Önemli Notlar:
Lütfen okuyunuz.
- Son 12 ay içinde Almanya’ya herhangi bir nakliye işi üstlenmemiş nakliye firmaları, aldıkları işi vize başvurusundan önce alıcıya teyit ettirmelidir. Bu teyit yazısı info.lkw[at]anka.diplo.de e-posta adresine gönderilmelidir.
- Şirkete ait banka hesap özetinde son 10 gün içerisinde işlem olan ve seyahat için yeterli miktar bulunmalıdır.
- Eksik evrakla başvuru yapmak vize sonuçlanma süresinin uzamasına ya da olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir. Evrakların tam ve eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir.
- Vize başvurusunun sonuçlanması dönem dönem değişiklik göstermektedir. Talep edilen süre 15 günden yakın ve 90 günden fazla olmamalıdır. Acil durum olması durumunda dilekçe ile mutlaka belirtilmelidir.
- Toplam seyahat süresi en fazla 90 gün olabilir, başvuru sahibi uzun dönem (1,2,…,5 yıl gibi) vizeye sahip olsa dahi schengen bölgesinde 90 günden fazla olamaz. Sonraki süreçlerde vize başvurularınızda sorun yaşamamak için bu kurala mutlaka uyulmalıdır.
- Şirket ve şoför tarafından yazılan dilekçede gidiş amacı ve şirketin sponsorluğu eksiksiz ve doğru bir biçimde belirtilmelidir. Tarafımızca hazırlanan bu dilekçede, uzun dönem Almanya şoför vizesi alabilmek için bütün detayları belirtmekteyiz. Ayrıca Türkçe dilinde bu dilekçe kabul edilmemektedir.
- Yukarıdaki evraklar haricinde hazırlanması gereken ek/diğer evraklar (seyahat sigortası gibi) vardır. Başvurunuzu eksiksiz ve doğru yapabilmek, başvuru süresince danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Telefon numaramız 0342 215 4577