Amerika Vizesi

with Yorum yapılmamış

Amerika’ ya turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim vb. amaçla yapacağınız vize başvurularınız için gerekli belgeler meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir. Amerika vizesi başvuruları Gaziantep’ te yapılmamakta olup, İstanbul ve Ankara’ dan yapılmaktadır. Gitmeden önce başvuru formunun online olarak dolması, ödemenin yapılması ve randevunun alınması gerekmektedir. Detaylı bilgi için yanda bulunan numaralarımızı arayarak iletişime geçebilirsiniz.

 0342 215 4577

 0342 215 4588

Tıkla Whatsapp üzerinden yaz 

 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi, gelir durumunu gösteren belgeler ve konakladığı eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 5*5 biyometrik resim (Arka fon beyaz ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Uçuş rezervasyonu (varsa)
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (sponsor olan firmaya ait belgeler sunulmalıdır)

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi, gelir durumunu gösteren belgeler ve konakladığı eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 5*5 biyometrik resim (Arka fon beyaz ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Uçuş rezervasyonu (varsa)
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi
  5. Bağ-kur veya SGK hizmet dökümü
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi, gelir durumunu gösteren belgeler ve konakladığı eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 5*5 biyometrik resim (Arka fon beyaz ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Uçuş rezervasyonu (varsa)
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren Emekli Gelir Görüntüleme Belgesi

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi, gelir durumunu gösteren belgeler ve konakladığı eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 5*5 biyometrik resim (Arka fon beyaz ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Uçuş rezervasyonu (varsa)
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Bağ-kur veya Sigortalı olduğunu gösteren belge
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi, gelir durumunu gösteren belgeler ve konakladığı eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Dil Kursu: Kursa kayıt belgesi (davetiye), okula yapılan ödemenin makbuzları
  2. Pasaport (Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 5*5 biyometrik resim (Arka fon beyaz ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Uçuş rezervasyonu (varsa)
  7. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi, gelir durumunu gösteren belgeler ve konakladığı eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 5*5 biyometrik resim (Arka fon beyaz ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Uçuş rezervasyonu (varsa)
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. SGK hizmet dökümü
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi, gelir durumunu gösteren belgeler ve konakladığı eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 5*5 biyometrik resim (Arka fon beyaz ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Uçuş rezervasyonu (varsa)
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Doktor/Eczacı/Avukat belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Faaliyet Belgesi
  4. Bağ-kur veya SGK hizmet dökümü
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi, gelir durumunu gösteren belgeler ve konakladığı eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Uçuş rezervasyonu (varsa)
  7. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

Amerika Vizesi Gerekli Evrak Listesi Randevu Al

Amerika vizesi ile ilgili sıkça sorulan sorular

Hayır, Gaziantep’te Amerika vize başvuruları yapılmamaktadır. Başvurular Ankara ya da İstanbul’a şahsen yapılmaktadır.
DS160 formu, Amerika vizesi başvurularında doldurulması gereken online bir formdur. Randevu almak için de bu formun doldurulması gerekmektedir.
İlçe Danışmanlık olarak Amerika vize başvurularınızda işlem süreciniz hakkında sizi bilgilendirerek hazırlamanız gereken belgeleri size iletiyoruz. DS160 formunuzu birlikte doldurarak uygun olduğunuz tarihe randevunuzu alıyoruz. Vize başvurunuz sonrasındaki süreçte pasaportunuz size gelene kadar işlemlerinizi takip ediyoruz. Detaylı bilgi için ofisimize gelebilir, gelmeden önce bizimle telefondan bilgi alabilirsiniz.