Avustralya Vizesi

with Yorum yapılmamış

Avustralya vize başvuruları kategorilerilerinin bir çoğu online olarak yapılmaya başlandı. Hazırlanması gereken temel belgeler aşağıda meslek gruplarına göre yazmaktadır. Online başvuru formu doldurulduktan sonra Gaziantep’ te bulunan vize başvuru merkezine gelerek biyometri işleminin tamamlanması gerekmektedir.

 0342 215 4577

 0342 215 4588

Tıkla Whatsapp üzerinden yaz 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Avustralya’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 1 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri
  8. Erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesi (edevletten çıkarılabilir)

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (sponsor olan firmaya ait belgeler sunulmalıdır)

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Avustralya’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 1 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri
  8. Erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesi (edevletten çıkarılabilir)

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi
  5. Bağ-kur veya SGK hizmet dökümü
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Avustralya’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 1 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri
  8. Erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesi (edevletten çıkarılabilir)

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren Emekli Gelir Görüntüleme Belgesi

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Avustralya’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 1 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri
  8. Erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesi (edevletten çıkarılabilir)

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Bağ-kur veya Sigortalı olduğunu gösteren belge
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Avustralya’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 1 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri
  8. Erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesi (edevletten çıkarılabilir)
  9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Avustralya’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 1 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri
  8. Erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesi (edevletten çıkarılabilir)

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. SGK hizmet dökümü
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Avustralya’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 1 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri
  8. Erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesi (edevletten çıkarılabilir)

Doktor/Eczacı/Avukat belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Faaliyet Belgesi
  4. Bağ-kur veya SGK hizmet dökümü
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı ya da kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Avustralya’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 1 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri
  8. Erkek başvuru sahipleri için askerlik durum belgesi (edevletten çıkarılabilir)
  9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

Avustralya Vizesi Gerekli Evrak Listesi

Avustralya vizesi ile ilgili sıkça sorulan sorular

Başvurularınızı teslim etmek için randevu almanız gerekmektedir. Randevusuz başvurular kabul edilmemektedir. Randevu alabilmek için ise öncesinde online formunuzu doldurmuş olmanız gerekmektedir. Şahs başvurularınız haricinde; detaylı bilgi almak ve danışmanlık hizmetimizden faydalanmak için 0 342 215 4577 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.

Biyometri işlemine tabi tutulacağınızdan, randevu günü Gaziantep’ e gelmeniz gerekmektedir.
Gerekli olan belgeler yukarıda meslek gruplarına göre yazmaktadır. Farklı kategorilerdeki vize başvurularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Avustralya Vize Başvuru Merkezi yalnızca VFS Global ofisi olup, kedinlerini vize başvuru merkezi olarak tanıtanlara itibar etmeyiniz. İLÇE Tercümanlık, Vize ve Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak Avustralya vize başvurularınızda talebiniz doğrultusunda size danışmanlık sağlamaktayız.
Vize başvurunuz başvurusunda bulunduğunuz ülkeye ve iş yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Başvuru yapacağınız dönemde yoğunluğun ne olduğunu ve ortalama bir başvurunun ne kadar sürede sonuçlandığını bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.
Hayır. Gaziantep’ ten başvurunuzu yapabilirsiniz. VFS Global başvurunuzu ilgili Konsolosluk/Elçiliğe iletecektir. Sonuçlanınca başvuru sonucunuzu Başvuru Merkezinden öğrenebilirsiniz.