Estonya Vizesi

with Yorum yapılmamış

Vize başvurunuz boyunca profesyonel destek alabileceğiniz telefon numaralarımız
 0342 215 4577 – 0342 215 4588

Gaziantep Estonya Vize Başvuru Merkezinden, Estonya’ ya yapacağınız 90 güne kadar turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurularınız için gerekli olan belgeler meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir.

 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  7. Uçuş rezervasyonu
  8. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (sponsor olan firmaya ait belgeler sunulmalıdır)

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  7. Uçuş rezervasyonu
  8. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi
  5. Bağ-kur veya SGK hizmet dökümü
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  7. Uçuş rezervasyonu
  8. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren Emekli Gelir Görüntüleme Belgesi

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  7. Uçuş rezervasyonu
  8. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Bağ-kur veya Sigortalı olduğunu gösteren belge
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  7. Uçuş rezervasyonu
  8. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  7. Uçuş rezervasyonu
  8. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. SGK hizmet dökümü
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  7. Uçuş rezervasyonu
  8. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Doktor/Eczacı/Avukat belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Faaliyet Belgesi
  4. Bağ-kur veya SGK hizmet dökümü
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  7. Uçuş rezervasyonu
  8. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

 Otel, uçak rezervasyonları ve seyahat sağlık sigortası firmamızca sağlanmaktadır.

Vize başvuru dosyanızda bulunan ve sunulması gereken kimlik, pasaport vb. fotokopilerinin üzerine “FOTOKOPİ – Konsolosluk için çekilmiştir. Başka amaçla kullanılamaz.” kaşesi vurulmaktadır.

Estonya Vizesi için Gerekli Belgeler Estonya Vizesi Başvuru Formu