Fransa Vizesi

with Yorum yapılmamış

Fransa’ ya yapacağınız 90 güne kadar turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurularınız için gerekli olan belgeler meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir.

 0342 215 4577

 0342 215 4588

Tıkla Whatsapp üzerinden yaz 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. İş yerine ait: Oda kayıt belgesi, faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopi olarak sunulmalıdır.

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi(Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Oda sicil kayıt sureti ve Faaliyet belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi
  5. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Oda belgeleri 6 aydan eski olmamalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren belge

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Emekli belgesi edevlet üzerinden de çıkarılabilir.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Barkodlu SGK Hizmet dökümü (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi (Eğer ortaöğretim öğrencisiyse; üniversite öğrencilerinde verilmez)
  3. Eğitim amaçlı öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Eğer kendi adınıza kayıtlı iş yeriniz varsa, aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza beyannamesi fotokopisi
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Faaliyet Belgesi
  4. Esnaf Sicil Gazetesi fotokopisi (sadece Esnaf odasına kayıtlı olanlar için)
  5. Barkodlu SGK hizmet dökümü (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopis
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, Fransa’ daki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi (Edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  8. Uçuş rezervasyonu
  9. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak Muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

 Otel, uçak rezervasyonları ve seyahat sağlık sigortası dosyanızda olmaması halinde firmamızca sağlanmaktadır.

Fransa, Schengen vize başvurularında uzun dönem vize vermeye müsait bir ülkedir. Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Fransa Vizesi için Gerekli Belgeler

Fransa vizesi ile ilgili sıkça sorulan sorular

Gaziantep’ te vize başvuru merkezi bulunmaktadır, ancak Fransa için vize başvuruları yapılmamaktadır. Daha önce Schengen vizesi aldıysanız ve parmak izi verdiyseniz Ankara’ ya gitme zorunluluğunuz yoktur. İletişim için 0 342 215 4577
25 Eylül 2014 tarihinden sonra aldığınız Schengen vizeniz varsa, bu parmak iziniz sistemde 5 yıl boyunca geçerli olacaktır. Evraklarınızı hazırlayıp bize iletmeniz halinde sizin başvurunuzu yapmakta ve sonrasında pasaportunuzu size iletmekteyiz.