İngiltere Vizesi

with Yorum yapılmamış

Vize başvurunuz boyunca profesyonel destek alabileceğiniz telefon numaralarımız
 0342 215 4577 – 0342 215 4588

Gaziantep’ten İngiltere’ ye yapacağınız turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurularınız için gerekli olan belgeler meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir.

 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren ve konaklayacağınız eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, İngiltere’ deki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar (Eğer eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’ nden “Pasaport Protokol Belgesi” almanız gerekmektedir.)
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Davetiyeli başvurularda davetiye gönderen kişiyle akrabalık kanıtlanmalıdır ve edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir)
  5. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. İş yerine ait: Oda Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi ‘nin birer kopyaları sunulmalıdır
  8. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızdan hazırlanmaktadır.)

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren ve konaklayacağınız eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar (Eğer eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’ nden “Pasaport Protokol Belgesi” almanız gerekmektedir.)
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Davetiyeli başvurularda davetiye gönderen kişiyle akrabalık kanıtlanmalıdır ve edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir)
  5. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi
  5. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri
  7. Eğer kişi emekli ise SGK’ dan Emekli olduğunu gösteren belge ve son 6 aylık emekli maaşı banka hesap özeti sunulmalıdır

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren ve konaklayacağınız eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, İngiltere’ deki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar (Eğer eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’ nden “Pasaport Protokol Belgesi” almanız gerekmektedir.)
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Davetiyeli başvurularda davetiye gönderen kişiyle akrabalık kanıtlanmalıdır ve edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir)
  5. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren belge (Edevlet üzerinden de barkodlu olarak çıkarılabilir.)

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren ve konaklayacağınız eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, İngiltere’ deki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar (Eğer eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’ nden “Pasaport Protokol Belgesi” almanız gerekmektedir.)
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Davetiyeli başvurularda davetiye gönderen kişiyle akrabalık kanıtlanmalıdır ve edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir)
  5. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Barkodlu SGK Hizmet dökümü
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren ve konaklayacağınız eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, İngiltere’ deki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar (Eğer eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’ nden “Pasaport Protokol Belgesi” almanız gerekmektedir.)
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Davetiyeli başvurularda davetiye gönderen kişiyle akrabalık kanıtlanmalıdır ve edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir)
  5. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren ve konaklayacağınız eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, İngiltere’ deki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar (Eğer eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’ nden “Pasaport Protokol Belgesi” almanız gerekmektedir.)
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Davetiyeli başvurularda davetiye gönderen kişiyle akrabalık kanıtlanmalıdır ve edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir)
  5. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren ve konaklayacağınız eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, İngiltere’ deki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar (Eğer eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’ nden “Pasaport Protokol Belgesi” almanız gerekmektedir.)
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Davetiyeli başvurularda davetiye gönderen kişiyle akrabalık kanıtlanmalıdır ve edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir)
  5. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Doktor/Eczacı/Avukat belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Faaliyet Belgesi
  4. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren ve konaklayacağınız eve ait belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport (Pasaportun, İngiltere’ deki kalış süresinin sonundan itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olması gerekir.)
  3. Varsa eski pasaportlar (Eğer eski pasaportlarınızı sunamıyorsanız Emniyet Müdürlüğü’ nden “Pasaport Protokol Belgesi” almanız gerekmektedir.)
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Davetiyeli başvurularda davetiye gönderen kişiyle akrabalık kanıtlanmalıdır ve edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir)
  5. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

 İngiltere’ den gönderilen davetiye mail ortamında gönderilebilir. Davet edilen kişinin bilgileri, ne amaçla davet edildiği; davetiye gönderen kişinin bilgileri, iletişim bilgileri ve imzasının bulunması gerekmektedir.

İngiltere Vizesi için Gerekli Evrak Listesi İngiltere Vizesi Ek Bilgi Formu

İngiltere vizesi ile ilgili sıkça sorulan sorular

Evet. Mart 2014 itibariyle İngiltere vize başvuruları Gaziantep Teleperformance tarafından alınmaktadır.
İLÇE Vize Danışmanlık yetkili Vize Acentası’dır. İngiltere vizesinin prosedürleri biraz farklıdır. Bütün evraklarınız ve bilgileriniz bize ulaştırdıktan sonra online başvurunuz yapılır ve randevunuz alınır. Randevu gününde Gaziantep’ te bulunmanız gerekmektedir.
İngiltere’ye gitmek istiyorsanız yolculuk tarihinizden en fazla 90 gün (3 ay) öncesine kadar vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
Hayır. Schengen vizesi ile İngiltere’ye giriş yapamazsınız. İngiltere’nin sadece kendi ülkesi için kabul ettiği vizesi vardır, bu vizeyi almalısınız.
Evet. Otel rezervasyonu yaptırarak vize başvurusunda bulunabilirsiniz.