İspanya Vizesi

with Yorum yapılmamış

Gaziantep İspanya Vize Başvuru Merkezinden, İspanya’ ya yapacağınız 90 güne kadar turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurularınız için gerekli olan belgeler meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir. Evraklarınızı bu listeye göre hazırlayabilirsiniz. Diğer kategorilerdeki ya da meslek gruplarındaki başvurularınız için lütfen iletişime geçiniz.

 0342 215 4577

 0342 215 4588

Tıkla Whatsapp üzerinden yaz 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Nüfus cüzdan fotokopisi
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. İş yerine ait: Oda Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi ‘nin birer kopyaları sunulmalıdır.
  8. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızca hazırlanmaktadır)

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Nüfus cüzdan fotokopisi
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi
  5. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızca hazırlanmaktadır)

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Nüfus cüzdan fotokopisi
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. SGK’ dan emekli olduğunu gösteren Emekli Gelir Görüntüleme Belgesi

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Nüfus cüzdan fotokopisi
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Bağ-kur veya Sigortalı olduğunu gösteren belge
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Nüfus cüzdan fotokopisi
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Nüfus cüzdan fotokopisi
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Nüfus cüzdan fotokopisi
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Doktor/Eczacı/Avukat belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza beyannamesi fotokopisi
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Faaliyet Belgesi
  4. Barkodlu SGK hizmet dökümü (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
      • Davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  6. İkametgah Belgesi (edevlet üzerinden çıkarılabilir)
  7. Nüfus cüzdan fotokopisi
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisiyle seyahat etmeyen ebeveyni (ya da ebeveynleri) tarafından Noterden alınacak muvaffakatname (orjinal) sunulmalıdır.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

 Bankadan alınan hesap özetlerinde son 1 hafta içerisinde bir işlem yapılmış olması istenmektedir.

 Otel, uçak rezervasyonları ve seyahat sağlık sigortası firmamızca sağlanmaktadır.

Vize başvuru dosyanızda bulunan ve sunulması gereken kimlik, pasaport vb. fotokopilerinin üzerine “FOTOKOPİ – Konsolosluk için çekilmiştir. Başka amaçla kullanılamaz.” kaşesi vurulmaktadır.

İspanya Vizesi için Gerekli Evrak Listesi İspanya Vizesi Başvuru Formu Randevu Al

İspanya vizesi ile ilgili sıkça sorulan sorular

Gaziantep’ te Haziran 2017 itibariyle İspanya vizesi başvuruları yeniden alınmaya başlamıştır.Detaylı bilgi ve dilerseniz danışmanlık hizmeti için 0 342 215 4577 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilrsiniz.
Hayır. Gaziantep’ te İspanya’ nın herhangi Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği bulunmamaktadır. Ancak başvurular yapılmaktadır.
BLS firması tarafından yalnızca başvurular alınmaktadır. Vizeyi başvuru merkezleri değil, ilgili konsolosluklar vermektedir. BLS yetkili vize başvuru merkezidir.
Vize başvurunuz başvurusunda bulunduğunuz ülkeye, başvuru yaptığınız mevsime ve iş yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Yaklaşık olarak Hollanda vize başvuruları 15 günde sonuçlanmaktadır.