Edevlet üzerinden Barkodlu İkametgah belgesi indirmek

with Yorum yapılmamış

Bazı ülkeler vize başvuru evrağı olarak İkametgah Belgesi’ ni istemektedirler. Bu belge Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla verilmesine rağmen, edevlet (turkiye.gov.tr) üzerinden doğrulama kodlu olarak çıkarılabiliyor. Aynı zamanda, ailenizden birisi adına da bu sistem üzerinden kendi kullanıcı adınızla ikametgah belgesi çıkarabilirsiniz. Aşağıda bu belgenin nasıl temin edileceği ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

 

1. İlk olarak edevlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.
 turkiye.gov.tr adresine tıklayabilirsiniz.

Not: Edevlet şifreniz yok ise herhangi bir PTT’ den edevlet şifrenizi temin edebilirsiniz.

2. Giriş yaptıktan sonra, sağ üst tarafta bulunan arama çubuğuna “Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” yazarak ilgili sayfaya girmeniz gerekmektedir. Sayfaya girdikten sonra aşağıdaki bilgilendirme kısmının kabul edilerek Devam Et butonuna tıklayınız.

3. Karşınıza gelen yeni sayfada, Kendiniz ya da eş/çocuk için gerekli seçimi yaparak Devam Et butonuna tıklayınız.

 

4. Bilgileri kontrol ettikten ve belgenin verileceği yeri seçtikten sonra Devam et butonuna tıklayarak son sayfaya geçebilirsiniz.

 

4. Sorgulama başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra adınıza düzenlenmiş doğrulama kodlu belge görünecektir. Bu belgeyi doğrudan yazdırmayınız. Sağ üstteki Dosya İndir butonuna tıklayarak gerekli olan belgeyi bilgisayarınıza indirip yazdırmanız yeterli olacaktır.

 

Bu sayfa tamamıyla bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır.