İtalya Vizesi

with Yorum yapılmamış
Vize başvurunuzu yapmadan önce bilgi alabileceğiniz telefon numaralarımız:
 0342 215 4577 – 0342 215 4588
Bilgilendirme (Lütfen okuyunuz) 
Gaziantep Vize Başvuru Merkezine ikameti sadece aşağıdaki şehirlerde olan başvuru sahipleri vize başvurusunda bulunabilirler.
“Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van”

Gaziantep vize başvuru merkezinden, İtalya’ ya yapacağınız 90 güne kadar turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, kongre, konferans vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurularınız için gerekli olan belgeler meslek gruplarına göre aşağıda belirtilmiştir.

 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (Davetiye örneği için tıklayınız. İtalyanca doldurulmalıdır.)
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (Davetiye örneği), davet eden firma sahibinin oturum kartı fotokopisi ve firmaya ait Camera visurale belgesi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. İkametgah belgesi (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. SGK işe giriş bildirgesi
  5. Son 3 aylık maaş bordrosu
  6. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti
  7. İş yerine ait: Oda Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi ‘nin birer kopyaları sunulmalıdır.
  8. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızca hazırlanmaktadır)

Not: İş yerinden ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (Davetiye örneği için tıklayınız. İtalyanca doldurulmalıdır.)
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi (Davetiye örneği), davet eden firma sahibinin oturum kartı fotokopisi ve firmaya ait Camera visurale belgesi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. İkametgah belgesi (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Meslek Belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Oda sicil kayıt sureti, Faaliyet belgesi, Ortaklık belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi
  5. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  6. Son 6 aylık banka hesap özetleri
  7. Ticari başvurularda, masrafların şirket tarafından karşılandığını gösteren belge (Tarafımızca hazırlanmaktadır)

Not: Firmanızın bağlı bulunduğu odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (Davetiye örneği için tıklayınız. İtalyanca doldurulmalıdır.)
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi, davet eden firma sahibinin oturum kartı fotokopisi ve firmaya ait Camera visurale belgesi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. İkametgah belgesi (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Emekli belgeleri:

  1. Bankadan son 6 aylık emekli maaşı hesap özeti
  2. Emekli olduğunuzu gösteren barkodlu ya da kaşe ve imzalı belge
  3. Barkodlu SGK Hizmet dökümü // SGK emeklileri için

Not: Bankadan ve SGK’ dan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (Davetiye örneği için tıklayınız. İtalyanca doldurulmalıdır.)
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi, davet eden firma sahibinin oturum kartı fotokopisi ve firmaya ait Camera visurale belgesi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. İkametgah belgesi (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Çiftçi belgeleri:

  1. Çiftçi belgesi
  2. Bağ-kur veya Sigortalı olduğunu gösteren belge
  3. Son 6 aylık banka hesap özeti

Not: Ziraat Odasından ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. 

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (Davetiye örneği için tıklayınız. İtalyanca doldurulmalıdır.)
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi, davet eden firma sahibinin oturum kartı fotokopisi ve firmaya ait Camera visurale belgesi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. İkametgah belgesi (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, noter tasdikli orjinal muvafakatname eklenmelidir.

Öğrenci belgeleri:

  1. Öğrenci belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Öğrenci vizesi başvurularında: diploma, transkript ve varsa sertifikalar
  4. Geçiminizi sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler

Not: Okuldan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (Davetiye örneği için tıklayınız. İtalyanca doldurulmalıdır.)
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi, davet eden firma sahibinin oturum kartı fotokopisi ve firmaya ait Camera visurale belgesi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. İkametgah belgesi (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Memur belgeleri:

  1. Görev yeri/Çalışma belgesi
  2. İzin belgesi
  3. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  4. Son 3 aylık maaş bordrosu
  5. Son 6 aylık maaş hesabı banka hesap özeti

Not: Kurumdan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (Davetiye örneği için tıklayınız. İtalyanca doldurulmalıdır.)
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi, davet eden firma sahibinin oturum kartı fotokopisi ve firmaya ait Camera visurale belgesi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kongre: Katılacağınız kongreye dair davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. İkametgah belgesi (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Varsa tapu, araç ruhsat, kira kontratlarının fotokopileri

Doktor/Eczacı/Avukat belgeleri:

  1. Vergi levhası
  2. İmza sirküleri
  3. Bağlı bulunduğunuz odadan orjinal Faaliyet Belgesi
  4. Barkodlu SGK hizmet dökümü
  5. Son 6 aylık banka hesap özetleri

Not: Odadan ve bankadan alınan belgelerde ıslak kaşe ve imza bulunmalıdır. Örnek belgeler sayfasından evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz

  1. Başvuru yapacağınız vize kategorisine göre aşağıdaki belgeler sunulmalıdır.
    • Aile arkadaş ziyareti: Davetiye (Davetiye örneği için tıklayınız. İtalyanca doldurulmalıdır.)
      • Davet eden kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi
    • Turistik: Otel rezervasyonu
    • Ticari: Davet eden firma tarafından gönderilmiş davetiyenin fotokopisi, davet eden firma sahibinin oturum kartı fotokopisi ve firmaya ait Camera visurale belgesi (fuar katılımları için fuara kayıt yapıldığını gösteren belge) ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
    • Kültürel: Etkinliği düzenleyen kurum/firma tarafından gönderilmiş davetiye fotokopisi ve seyahatiniz boyunca geçerli otel rezervasyonu
  2. Pasaport
  3. Varsa eski pasaportlar
  4. 2 adet 35*45 biyometrik resim (Arka fon beyaz olmalı ve 6 aydan eski olmamalı)
  5. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  6. Kimlik fotokopisi
  7. İkametgah belgesi (Edevlet üzerinden barkodlu olarak çıkarılabilir.)
  8. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli Seyahat ve sağlık sigortası (30.000€ teminatlı)
  9. Uçuş rezervasyonu
  10. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, noter tasdikli orjinal muvafakatname eklenmelidir.

Gelir durumuna dair belgeler:

Başvuru sahibi ev hanımı, öğrenci veya çalışmıyorsa, geçimini sağlayan kişinin geçim durumuna ait belgeler sunulmalı ve bir dilekçe ile belirtilmelidir. (Dilekçe firmamızca yazılmaktadır.)

Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, kendisi ile seyahat etmeyen anne ya da baba varsa Noter’ den alınan muvafakatname aslı eklenmelidir.

Eğer bu meslek gruplarından farklı bir mesleğe sahipseniz bizimle 0 342 215 4577 numaralı telefonuzdan iletişime geçerek gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz.

 Gaziantep’ten, vize başvurunuzu yaptıktan ve evraklarınız Büyükelçilikte işleme girdikten sonra Büyükelçilik tarafından aranarak Ankara’ ya mülakata çağrılabilirsiniz.

 Banka hesap özetiniz en az 3 aylık, banka tarafından ıslak kaşe ve imzalı olmalıdır. Ayrıca hesabınızda seyahatiniz için gerekli olan tutar mutlaka bulunmalıdır.

Tur ile İtalya’ ya seyahat etmeniz durumunda, turu satın aldığınız acentadan; otel ve uçak konfirmasyonu, tur kayıt belgeniz, tur ödendi belgesi ve tur programını sunmanız gerekmektedir.

İtalya Vizesi Gerekli Evrak Listesi İtalya Vizesi Başvuru Formu Aile Birleşimi Vizesi

İtalya vizesi ile ilgili sıkça sorulan sorular

Gaziantep’te 90 güne kadar kalışlı vize başvurusu Gaziantep VFS Global’ den yapılmaktadır. İLÇE Danışmanlık, olarak başvuru sürecinizin tamamında size danışmanlık sağlamaktayız. 0342 215 4577 numaralı telefonumuzdan iletişime geçebilirsiniz.
Schengen vizesi: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya,Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir. Bu ülkelerden herhangi birisinden vize almanız halinde diğer ülkelere yasal olarak geçmeniz mümkün olacaktır. 
Konsolosluğun istediği evrakları eksiksiz bir şekilde temin etmeniz ve istenilen şartları sağlamanız halinde zor değildir.
Büyükelçiliğin yoğunluk dönemine göre bu süreç değişmekte olup, başvurularınızı gidiş tarihinize en fazla 3 hafta öncesine kadar yapmanızı tavsiye ederiz.
Gaziantep’te İtalya Konsolosluğu bulunmamakta olup, VFS Global aracılığıyla yapılan başvurular Büyükelçiliğe iletilmektedir. Şahsen yapacağınız başvurularınızı Gaziantep VFS Global ofisine yapmanız gerekmektedir. Bu süreç hakkında danışmanlık almak isterseniz 0342 215 4577 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.
Eğer ikametiniz aşağıda yer alan şehirlerden birindeyse Gaziantep’ ten vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van